lauantai 29. marraskuuta 2014

Se ei ole vielä laki

Eduskunta äänesti vihdoin tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, mutta jotain puuttuu. Laki ei vielä astunut vielä voimaan vaan se kulkee monimutkaista reittiä joka antaa lain kumoamista hamuaville mahdollisuuden taistella lakia vastaan. Haluan tässä blogikirjoituksessa esittää oman kantani tasa-arvon puolustamisesta, ja en vain tasa-arvoisen avioliittolain puolesta vaan erityisesti itseäni koskevan translain puolesta.

Olin torilla kanssanne juhlistamassa mahtavaa äänestystulosta. Minun on nyt hiukan parempi olla. Mutta täytyy muistaa että juridisesti minä olen mies, puolisoni on nainen. Ei siinä mitään mutta otetaanpa tämä viimeinen valttikortti. Minä olen trans. Torilla ei osoitettu mieltä translain uudistukseen. Saati siihen että eduskunta oli edellisenä päivänä käyttänyt keskusteluissaan termiä transseksuaali joka on itsessään jo vanhentunut termi. Mutta siis:

Tasa-arvoisen avioliittolain ottaa seuraavana käsittelyyn suuri valiokunta. Suuren valiokunnan tulisi kaiken käsityksen mukaan noudattaa samoja linjoja kuin nyt eduskunta äänesti. Kuitenkin meillä hallituksessa on olemassa monimutkainen reitti, jolloin lain vastustajilla on täysi mahdollisuus vielä kumota laki. Vaikka suuri valiokunta päättäisi noudattaa tämän äänestyksen linjaa menee lakiehdotus vielä takaisin eduskuntaan. Kesällä 2015 aikaisintaan eduskuntaan tuleva äänestys voi kaatua, sillä KeskustaPuolue, tästä eteenpäin KEPU on kerännyt vahvan kannatuksen ja Kepu voi yhtälailla kaataa koko lain. Enemmistö Kepusta oli tällä kertaa tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.

Koska tässä välissä vuonna 2015 alkuvuodesta järjestetään uudet eduskuntavaalit, valta olisi kyselyiden peruseella juuri menossa enemmän Kepulle kuin uudistusmieliselle porvarikokoomukselle. Mielummin kokkarit kuin kepu sanon minä, vaikka kumpaakaan en haluaisi väkipakollakaan äänestää.

Haluan tottakai myös painottaa sitä että meidän pikku Suomemme on tässä asiassa viimeinen pohjoismaa asialla. Me olemme asiassa lähes takapajulan ansaitseva "sivistysmaa" jossa kuitenkin edelleen tehdään myös lainoikeudellisesti ihmisoikeusrikoksia ainakin kahdella tavalla.

Niinpä sitten se minulla vahvemmin tunteita nostava asia. Translaki.

Translaki oli jo jäädä pöydälle mutta ilmeisesti se on silti menossa hallitukselle. Translaissa on yksi pykälä joka määritellään ihmisoikeusjärjestöissä kuten YKssa sekä ihmisoikeusrikkomukseksi että kidutukseksi. Kyseessä on tottakai pakko sterilointi. Tämä on erityisesti sellainen pykälä joka nostaa tunteitani ja pakko sanoa että en ole säästynyt asian kanssa kyynelittä.

Tulevaisuudessa myös tämä asia tulee päätymään eduskuntamme äänestettäväksi ja jos vastustajien kanta menee läpi, vaikka laki uudistuisikin, on edelleen ihmisillä edessä pakko sterilointi.
Tämä on kuitenkin se yksi asia mikä pitää suomen vielä ihmisoikeusrikosten listalla. Toinen asia on tietty mielipidevangit mutta minun kantani on että tasa-arvosuomen statuksen edellytyksenä on translain uudistus ja itsemääräämisoikeuden synty myös meidän kotisuomeen, viimeisenä pohjoismaana tai ei (Ruotsissa luovuttiin pakkosteriloinnista 2013 mutta itsemääräämisoikeus on vielä määrittämättä)

Mikä keinoksi kun sinua ei hyväksytä sellaisena kuin sinä olet?

Itse suosittelen tasa-arvoisen äänestyslupauksen antamista kaikille lukijoilleni. Sen voit tehdä täällä:

https://www.facebook.com/events/311850872355546/?fref=ts

Kiitän jo etukäteen kaikkia jotka äänestävät Suomesta ensivuonna paremman paikan asua

Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti