maanantai 2. kesäkuuta 2014

Miksi Tampereella on kaksi Pridea??

Tänäkin vuonna järjestetään Tampereella kaksi Pride tapahtumaa. Pirkanmaan Pride 6.-7.6. ja Tampere Pride 17.-20.7. Tampereen alueella toimiva Pirkanmaan Seta järjestää ensimmäisen ja sitten yksityishenkilö järjestää jälkimmäisen.

Otin hämmennyksen vuoksi yhteyttä Pirkanmaan Setan toiminnanjohtajaan  Mikko Väisäseen selvittääkseni mistä tässä on kysymys.

Aatteen vuoksi toisistaan eroavat Pride tapahtumat värittävät Tampereen seutua siis kahtena viikonloppuna. Jälkimmäinen, Tampere Pride on rekisteröity tuotemerkki jota Pirkanmaan Setalla ei ole oikeutta käyttää. Myöskin ohjelmallisesti tapahtumat eroavat toisistaan. Monipuolista ohjelmaa tarjoava Pirkanmaan Pride huipentuu lauantain kulkueeseen ja päätösbileisiin.

Markkinapohjaisempi tapahtuma, Tampereen Pride ei ole vielä julkistanut ohjelmaa mutta Tampere Prideen ei normaalisti kuulu kulkuetta vaan enempi juhlia, tanssiaisia ja muita tämäntapaisia tapahtumia.

Mikko Väisänen toteaa vielä että tämänkokoiseen kaupunkiin mahtuu kyllä kaksi pridea ja koska kumpainen Pride on vain viikonlopun mittaisia näin juuri taitaa ollakin. Mikko totesi vielä että joku voisi vielä järjestää Manse Priden niin sitten alkaisi olla kaupunki Pride juhlia täynnä

Niinpä siis miksei Helsingissäkin järjestettäisi Helsinki Priden lisäksi esimerkiksi Helsinki Winter Pride tai sitten Helsinki syysPride??

Rainbow traveller myös Facebookissa. Enemmän sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti